Van welke bloem is Pasta gemaakt:

Veel mensen denken dat verse pasta beter of lekkerder zou zijn als de droge pasta. Maar het zijn 2 verschillen dingen! De soort pasta die je kiest hangt af van welke saus je hebt.
Net zoals dat brood in Nederland erg belangrijk is Nederland, is pasta dat bij de Italianen.
Als wij bij de bakker zijn, weten wij precies welk brood we moeten hebben en welk beleg waarop het lekkerst is en kunnen WE kiezen uit tientallen soorten brood en broodjes.  Bij de Italianen is het eigenlijk precies zoals zij voor de rekken staan met de enorme hoeveelheden pasta. Echter met dit verschil; zij hebben de ingredienten voor de saus meestal al gekocht en kiezen op basis daarvan de bijhorende pasta.

Het Verschil Tussen 2, 1, 0 en 00

In Italie hebben ze andere namen voor tarwebloem dan in Nederland. Je hebt vast al eens van 00 gehoord, maar wat is dat nu precies? De Italianen geven het verschil aan tussen de diverse malingen van het graan, zoals 2, 1, 0 en 00. Deze cijfertjes geven dus aan hoe fijn het graan is gemalen en wat er wordt uitgehaald, zoals de zemelen en kiemen. Het deel binnenin heet de meelkern en is het witte spul dat we kennen als gewone bloem. Cijfer 2 staat voor de maling volkoren, terwijl het cijfer 00 de fijnste maling aangeeft, waar helaas geen zemelen meer in zitten. De cijfers hebben dus niets met de soort tarwe te maken, maar alleen met de maling. Het woord Semolina wordt gebruikt om aan te geven dat het bloem van harde durum tarwe is gemaakt en heeft weer niets met het malen te maken, bloem van zachte tarwe wordt in Italie Farina genoemd.

Overigens:

Sinds 1967 is bij wet geregeld dat alle pasta gemaakt moet zijn van 100% durum tarwe, maar er bestaat uiteraard toch nog een groot verschil tussen echt goed graan en de mindere kwaliteiten waar de grote fabrieken hun pasta van maken.

 

Bron o.a. Dolcevia

Deel je RosaNelPozzo voor ons?
gtag('config', 'AW-10826954696');