Deze blog gaat vooral niet over de bezienswaardigheden die je normaal gezien zou bezoeken in Le Marche, zoals de Grotten van Frasassi, de Unescoplaats Urbino, Senigallia, Mondavio enzo. Enzo.
Die je overigens wel moet bezoeken hoor šŸ˜‰
Maar we willen hier graag aandacht geven aan de bezienswaardigheden die wat onbekender zijn, maar zeker allemaal heel erg de moeite waard om te bezoeken of te bekijken in Le Marche. Soms zijn ze dichtbij, soms wat verder wegā€¦..
Het is de bedoeling om deze blog telkens aan te vullen met leuke nieuwe items, dus kom met regelmaat even kijken voor nieuwigheden hier. šŸ˜Š

Pesaro Villa’s

Monte Conero

Villa Ruggeri

in Pesaro is zeker een van de meest buitengewone voorbeelden van de Art Nouveau architectuur in Italiƫ. Hier ook wel Stilo Liberty genoemd. De villa is gebouwd tussen 1902 en1907 door Ernesto Ruggeri een ondernemende en ingenieuze apotheker, die beroemd werd om zijn middelen tegen de bloedarmoede. De villa is werkelijk prachtig goed onderhouden en staat meteen aan de bekende rotonde met de gouden appel in Pesaro. Dus als je daar toch bent, meteen even omdraaien voor de Villa Ruggeri.

http://www.arteliberty.it/pesaro_villino_ruggeri.html

Monte Conero

Villa Caprile

De villa dateert uit 1640, toen de markies Giovanni Mosca opdracht gaf voor een zomerresidentie voor recreatie en rust op de heuvels buiten de stad. Het huidige complex is het resultaat van ingrepen na die datum, waarvan de meest interessante uitbreiding is die in 1763 werd gestart door Carlo Mosca Barzi en werd voortgezet door zijn zoon Francesco. Carlo is ook verantwoordelijk voor de reconstructie van de kapel met een verfijnde neoklassieke afdruk.
Op een van de verdiepingen in de villa schilderde Cesare Begni (1579-1659) acht kamers met mythologische onderwerpen, gerestaureerd in 1797 door Ubaldo Geminiani, een leerling van Giannandrea Lazzarini. De tuinen volgen de heuvel en zijn gerangschikt op drie terrassen die met elkaar zijn verbonden door trappen.
https://www.grandigiardini.it/lang_EN/giardini-scheda.php?id=265
https://parcovillacaprile.istitutoagrariocecchi.edu.it/

Monte Conero

Villa Imperiale

De Villa Imperiale ligt een paar kilometer van Pesaro, in het natuurpark San Bartolo, midden in de natuur zoals weleer, met een fenomenaal uitzicht over de zee. In de 15e eeuw was het de residentie van de familie Sforza en in de 16e eeuw werd het uitgebreid en beschilderd met fresco’s in opdracht van de hertogen van Della Rovere door de Urbino-architect Girolamo Genga. De glorie nam sterk af van 1631 tot de negentiende eeuw, totdat de villa in handen kwam van de families Albani en Castelbarco. De oude pracht van de residentie Della Rovere werd pas hersteld toen de nieuwe eigenaren het gingen verzorgen en renoveren. In de villa vindt u de grandeur en architectuur van destijds, en alleen de tuinen al zijn meer als een bezoek waard.
Ā De Villa Imperiale is alleen open voor het publiek in de zomer, van juni tot september, elke woensdag en alleen op reservering. De bezoeken worden begeleid door Isairon, een reisgidsenvereniging uit de provincie Pesaro en Urbino.

Villa Imperiale, Strada San Bartolo 63,Ā  Pesaro.
Je kunt de villa alleen bezoeken tijdens een rondleiding, die je moet reserveren bij Isairon.
0039-3382629372 https://isairon.it/?lang=en

Deel je RosaNelPozzo voor ons?
gtag('config', 'AW-10826954696');