De omgeving

Wat is er te zien en te doen?

 

Rosa nel Pozzo ligt erg centraal in het midden van Le Marche. Ongeveer 30 min van de stranden van de Adriatische kust en 30 min tot de bergen van de Apennijnen.

Alles is snel te bereiken, maar een auto is wel gewenst in deze heuvelachtige omgeving. Houdt u van oude dorpjes, steden en veel cultuur?

Le Marche doet niet onder voor Toscane en u vindt hier talloze dorpjes en kasteeltjes waar de tijd lijkt stil te staan. Bijvoorbeeld Corinaldo met zijn oude stadsmuur die nog geheel intakt is en via deze muur kunt u helemaal rond de stad wandelen met overal uitzichten op de prachtige heuvels.

Wij raden ook aan het kasteeldorp Pittichio eens te bezoeken, een van de mooist gerestaureerde kasteeldorpjes in onze directe omgeving. Wat toeristischer, maar niet over te slaan is bv Urbino welke op de lijst van de Unesco staat. Altijd al eens San Marino willen zien? Dat is ook gemakkelijk te bereiken vanaf Rosa nel Pozzo.

Mountainbiken/ wielrennen

 

Ben jij ook zo’n fervente wielrenner/mountainbiker? En vind je het heerlijk om met je fiets erop uit te gaan om de omgeving te verkennen?

Le Marche leent zich uitstekend hiervoor met zijn golvende heuvels en de bergen van de Apennijnen.

Mountainbiken in Le Marche is heel erg in opkomst!

Door het golvende landschap is het minder goed geschikt voor tochten op een reguliere of elektrische fiets. Mocht je de fiets niet zelf mee willen brengen, dan is er ook mogelijkheid tot het huren van fietsen. Er zijn diverse mooie tochten uitgezet en die je met of zonder begeleiding kunt ondernemen.

Neem gerust contact met om te kijken wat er mogelijk is.

Wandelen in Le Marche

 

Diegene die graag willen wandelen in Le Marche, kunnen wij diverse (begeleide) prachtige wandeltochten aanraden.

Er zijn diverse goede gidsen die wandeltochten aanbieden. Op deze manier krijg je zeker de mooiste plekjes van Le Marche te zien.

Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Via de deze link, kan je alvast een groot aantal routes bekijken.

SAN LEO: Met een groot fort bovenop een rots

 

Dit bijzonder mooie dorp ligt tussen Urbino en San Marino en heeft gelukkig nog niet zoveel bezoekers als deze laatste twee plaatsen.

Het staat vooral bekend om zijn enorme fort bovenop de rots. Maar het dorpje zelf is ook erg oud en heeft prachtige gebouwen, zoals de twee kerken en torens.

Het heeft een lange en grote historie en is zelfs de hoofdstad van Italië geweest tussen 961 en 963.

Kortom: U mag echt niet vergeten dit plaatsje bezoeken!

 

 

CORINALDO: Een mooi ommuurde middeleeuwse plaats

Corinaldo staat vooral bekend om zijn prachtige stadsmuren uit de 14e eeuw, die nagenoeg intact zijn. Men zegt dat dit de mooiste van Le Marche zijn.

Wandelend over deze muren heeft u prachtige vergezichten over de omgeving, gedomineerd door de glooiende heuvels van Le Marche.
Corinaldo heeft zijn eigen heilige en de katholieken onder ons zullen weten wie Maria Goretti is.

Begin juli heeft Corinaldo een groots Middeleeuws feest: Festa del Pozzo della Polenta, met spektakels, opvoeringen, eetfestijnen en dit alles in de originele kledij.

Erg leuk om mee te maken. Verder staat Corinaldo ook bekend om zijn Halloween feesten in oktober.

FRASASSI: De adembenemende grotten

 

De grotten van Frasassi zijn een ondergronds grottenstelsel, in de gemeente Genga, Provincie Ancona.

Een ingang van deze grotten is al in 1948 ontdekt. In de jaren 70 volgden er nog meer delen van dit grottenstelsel. Op dit moment is er zo’n 13 kilometer is voor het publiek geopend en men is er zeker van dat er in totaal minstens 35 kilometer aan grotten aanwezig zijn.

In de grootste “zaal” past de basiliek van Milaan, zo groot!

Strand

SENIGALLIA: De prachtige kustplaats

In de mooie plaats Senigallia aan de kust is veel te ontdekken. Los van het feit dat het een prachtige historische binnenstad heeft, biedt het ook veel andere bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het archeologisch museum in de binnenstad.

Op en en rondom de pier: Rotonda al Mare, worden zomers veel leuke festivals gehouden zoals het SUMMER JAMBOREE, helemaal in de stijl van de fiftys en sixtys.

Wat is er nog meer te doen in het geweldig leuke plaatsje Senigallia?
De oude binnenstad met zijn vele terrasjes, oude monumenten en gebouwen, maar ook leuke winkeltjes.

In het weekend ‘s-avonds heerlijk een aperitivo met hapjes, drinken in een van de vele loungebarretjes. Donderdag is er de enorme weekmarkt en er zijn twee grote overdekte winkelcentra met hypersupermarkten.

Een lang zandstrand en lange boulevard met leuke strandtenten en zeer goede visrestaurants.

Meer informatie over Rosa nel Posso of direct een reservering plaatsen?