Corona situatie in Le Marche Italië

Reserveren

Kan ik veilig op vakantie naar Le Marche in Italië, met het Coronavirus?

Het Corona-virus COVID-19 in Le Marche Italië

Op dit moment wordt er in Italië alles aan gedaan om het corona-virus te lijf te gaan. Het zijn vergaande maatregelen, waardoor het openbare leven vrijwel tot stilstand is gekomen. Zo zijn op dit moment tot 03 April alle openbare gelegenheden gesloten, zoals restaurants, bars etc.
De supermarkten, apotheken en nog wat kleine winkeltjes zijn nog open voor de dagelijkse benodigdheden. Je mag alleen van huis gaan om boodschappen te doen en voor noodzakelijke dingen zoals medicijnen te halen. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk contact te hebben met anderen, om zodoende de overdracht van het virus te minimaliseren, een beetje zoals in Nederland nu maar dan nog strenger.

Update 21-05: Vanaf maandag 18-05 zijn de meeste winkels, de restaurants en de bars alweer open. Als de situatie met het aantal besmettingen zo blijft of zelfs verder omlaag gaat, dan gaan de grenzen van Italie per 3 Juni open. Ook zullen verschillende vliegmaatschappijen in de maand Juni hun vluchten weer hervatten. Dus als u klaar bent met het Coronavirus en er weer even op vakantie wilt, dan staan wij klaar om u jullie te ontvangen!

Contactloos verblijven op Rosa Nel Pozzo?

Rosa nel Pozzo ligt met zijn appartementen en B&B in de Regio Le Marche, meteen naast Umbrië, in het midden van Italië. Onze accommodatie ligt op het platteland op een hectare eigen grond, net buiten het kleine dorpje San Pietro in Musio. Een erg rustige regio dus, trouwens heel regio Le Marche is nog erg rustig en massatoerisme is er bijna nog niet, alleen in het hoogseizoen en dan vooral aan de kust en een paar typische toeristische plekjes. Hierdoor is de kans op een infectie erg klein, juist omdat je tijdens je vakantie met weinig mensen in contact komt.

Wat kunnen wij extra doen voor u tijdens een contactloos verblijf:
-De sleutel bij aankomst op een plek neerleggen zodat wij geen contact hoeven te hebben,
-Onze contacten bij het verblijf via Whatsapp laten verlopen,
-Broodservice iedere dag zodat u niet naar de bakker hoeft,
-Een maaltijdservice die wij aan het appartement brengen, zodat u het alleen maar van de tafel hoeft te pakken en niet naar een restaurant hoeft te gaan,
-Rosa nel Pozzo is erg kleinschalig dus de andere gasten ziet u nauwelijks en zelfs dan alleen op afstand,
-Wij zijn altijd al erg trots op ons hoge niveau van de hygïene en leveren onze appartementen altijd blinkend en schoon op aan onze gasten. Uiteraard zorgen we dat in deze periodes nog extra maatregelen zullen toepassen zodat de kans op besmetting minimaal zal zijn.

Wat kan je doen op vakantie in Le Marche Italie tijdens het Coronavirus?

Hou je van oude dorpjes, steden en veel cultuur? Le Marche doet niet onder voor Toscane en je vindt hier talloze dorpjes en kasteeltjes waar de tijd lijkt stil te staan.
Zoals gezegd is toerisme pas in opkomst in Le Marche en er zijn daardoor meer als voldoende plekjes waar je naar toe kan gaan waar het niet druk is. Vraag het vooral bij ons na, wij kennen Le Marche als geen ander!
Een aantal voorbeelden hiervan zijn:
– Corinaldo met zijn oude stadsmuur die nog geheel intact is. Via deze muur kunt u helemaal rond de stad wandelen met overal uitzichten op de prachtige heuvels.
– Wij raden ook aan het kasteeldorp Piticchio eens te bezoeken, een van de mooist gerestaureerde kasteeldorpjes in onze directe omgeving.
– Wandelen en genieten van de prachtige natuur en uitzichten op de Monte Catria, Monte Nerone en Monte Cucco
– Klooster Avellana, ligt sprookjesachtig op een berg en is zeer de moeite waard om te bezoeken
– Mondavio is een Middeleeuws plaatsje met grote delen van het fort nog te zien.
– Frontone ligt boven op een heuvel met zijn aansluitend minidorpje, echt heel leuk om doorheen te wandelen

De voordelen

x

Rust om je heen

Kleinschalig

De tijd aan je zelf

Perfecte ambiance

Contactloos verblijf

Op vakantie zonder kinderen. Ik kan het iedereen aanraden! Wat een rust, en we hebben elkaar voor het eerst in jaren weer eens ECHT gesproken!

Tevreden gasten zonder kinderen

Contact formulier

Indien u wilt komen met kinderen, raden wij u aan om contact met ons op te nemen

Heeft u extra informatie nodig of wilt u in contact met ons komen? Dan kunt u gebruik maken van het contactformulier hiernaast, of u stuurt een Email naar info@rosanelpozzo.com

Natuurlijk kunt u ons ook bellen: 0039-0731982113 (alle nullen draaien)

Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws, like dan onze Facebookpagina!

Rosa nel Pozzo ligt in Le Marche, Italie